Ontstaan en realisatie van PRIMAGUM.nl

De naam  Primagum is afgeleid en samengesteld uit Imerium Noviomagum. (Latijns voor het "Rijk van Nijmegen") Dit platform wil dan ook een mooi zoekprogramma zijn voor deze streek.

Het begin

Een aantal jaren geleden zag ik dat de domeinnaam Dukenburg.nl niet gebruikt werd.
Aangezien ik in Dukenburg woon ben ik op zoek gegaan wie de domeinnaam in bezit had en of ik hem kon overnemen.
Nadat ik de domeinnaam had overgenomen heb ik er een website van gemaakt waar veel bedrijven en organisaties uit Dukenburg op te vinden zijn.

Deze pagina wordt zo druk bezocht dat ik er van overtuigd raakte dat er toch behoeft is aan een website waar je makkelijk kunt zoeken naar bedrijven en organisaties in je eigen wijk, ondanks dat er al meerdere websites zijn die zoiets aanbieden, denk ik dat Primagum.nl in een behoefte zal voorzien.
Het verschil met Primagum en andere websites is namelijk dat alle bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bedrijven en organisaties op ons platform welkom zijn.

Waarom het “Rijk van Nijmegen”

In het zoeken op internet kom je er snel achter dat er heel veel connecties zijn met Nijmegen en de dorpen in de omgeving. Dus de website zuiver met organisaties en bedrijven uit Nijmegen te houden, zou niet echt handig zijn.
Maar ja waar ja hoever ga je dan. Na veel overdenkingen en raadplegen van achterban kwam eigenlijk de oplossing.
Er is al het “Rijk van Nijmegen”, dus is de oplossing was toch snel gevonden.

"Het Rijk van Nijmegen is een streek in het zuidoosten van Gelderland. De streek ligt rondom de stad Nijmegen, ten zuiden van de Waal en ten oosten van het Land van Maas en Waal.

Het gebied dankt zijn naam aan het gebied dat in vroeger eeuwen toebehoorde aan de vrije rijksstad Nijmegen. Naast Nijmegen zelf omvat de streek de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Wijchen. Ook de Noord-Limburgse gemeente Mook en Middelaar wordt vaak tot het Rijk van Nijmegen gerekend."  (bron: wikipedia).

Twee soorten vermeldingen.

Verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties.

  • Deze vermeldingen hebben de mogelijkheid om geheel gratis het volle lidmaatschap te krijgen.
    Zeker in deze niet altijd makkelijke tijden, is het van belang dat deze organisaties zichzelf vol in de “picture” kunnen zetten.
    Zij kunnen dus socialmedia, foto’s, evenementen etc. toevoegen.

Voor bedrijven geldt dat ze een keus hebben tussen een betaald en een vrij abonnement.

  • Het vrije abonnement geeft recht op het toevoegen van logo en profielfoto, beschrijving van het bedrijf, website / telefoon en email.
  • Het betaalde abonnement ( wat later mogelijk gaat komen) geeft de mogelijkheden van foto’s, evenementen, eigen socialmedia, en aanbiedingen te plaatsen.

Privacy

Primagum.nl neemt uw privacy zeer serieus.
Dat is ook de reden dat we op alle vermeldingen die we zelf hier hebben geplaatst alleen gegevens hebben staan die op de website van de vermelding al openbaar is gepubliceerd.
Van verenigingen zetten we geen ook privételefoonnummer of -adres, maar het adres en eventueel telefoonnummer waar de samenkomst is.
Ook dit uit privé overwegingen.
Is men eenmaal geregistreerd dan kan men zelf alle gegevens aanpassen.